1214 Sep 2014
Mercatorplein Amsterdam

Info

Over West'ival

Kom naar de derde editie van West'ival en geniet van drie dagen en avonden live muziek, film, kunst en workshops in de open lucht van Amsterdam West - alles helemaal gratis, aangezien het hele festivalprogramma vrij toegankelijk is!

Het Mercatorplein wordt tijdens West'ival veranderd in een gezellige ouderwetse huiskamer compleet met loungestoelen, fat boys, en een gek decor dat zo uit grootmoeders huis komt. Iedereen is uitgenodigd om samen van de laatste dagen van de zomer te genieten in een van Amsterdams leukste buurten.

West'ival wil met haar filmselectie vooraanstaande, interessante en unieke korte films en speelfilms laten zien. Het festival biedt een podium aan jonge filmmakers en werkt samen met de Nederlandse Filmacademie, het EYE Filminstituut, Autour de Minuit in Parijs, AFilm en Cinéart.

Zaterdagavond zijn er twee concerten met filmprojecties, die als thema hebben muziek in beeld te brengen.

Ela Orleans uit Warschau en Glasgow bijt de spits af met haar typische stijl van het maken van 'films voor je oren'. Daarna volgt de geprezen Londense band Breton, die bekend is om zijn zeer creatieve en multidisciplinaire benadering van muziek en film.

Voor de nachtbrakers onder ons, kom naar Coop MidWest op zaterdagavond voor een afterparty met dj-collectief Malawi.

West'ival presenteert ook een fotografietentoonstelling en een interactieve installatie. Tijdens het festivalweekend is het programma uitgebreid met twee Olympia Circus-workshops en een Meganimatie stop-motion animatieworkshop op zondagmiddag.

Heerlijk eten, drinken en cocktails van een aantal van Amsterdams beste leveranciers van delicatessen zijn te koop tijdens het festival. Of kom genieten van drankjes en maaltijden op de terrassen van Café Zurich, Ice & Bites en Poco-Poco.

Het gehele festival is bedacht, georganiseerd en uitgevoerd door vrijwilligers uit Amsterdam West. We zijn onze 35 vrijwilligers die zich voor het festival inzetten zeer dankbaar.

West'ival wordt ondersteund door Stadsdeel Amsterdam West, het AFK (Amsterdams Fonds voor de Kunst), Rabobank en het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Holland.
DE WEG NAAR MERCATORPLEIN

West'ival vindt plaats op het Mercatorplein in Amsterdam.

OPENBAAR VERVOER

Vanaf treinstation Amsterdam Centraal

Tram 13 richting Slotermeer (halte Mercatorplein) Vanaf treinstation Amsterdam Sloterdijk Tram 12 richting Amstelstation (halte Admiraal de Ruijterweg, ongeveer 5 min. lopen) Bus 15 richting Station Zuid (halte Mercatorplein)

AUTO

Op de A10-West neemt u afslag S105 (Jan van Galenstraat). Na het viaduct gaat u bij de tweede kruising rechtsaf (Hoofdweg). Wanneer u de Hoofdweg verder uitrijdt komt u weer bij een kruising. Als u hier rechtdoor gaat, loopt de Hoofdweg om het Mercatorplein heen. U kunt de borden P Mercatorplein volgen voor de parkeergarage onder het Mercatorplein. Parkeren Op zondag is parkeren GRATIS in de buurt van het Mercatorplein.

Van donderdag tot en met zaterdag kost het € 2,40 per uur (tot 24:00 uur). In de winkelstraat Jan Evertsenstraat mag u maximaal één uur parkeren (ma-za tot 21:00 uur). De betaalde parkeergarage onder het Mercatorplein is geopend van maandag tot en met zaterdag van 7.30 tot 23.00 uur.

Team

 • UTE KOHLMANN

  Artistiek & Zakelijk Directeur
 • JESSICA MAXWELL

  Adjunct-directeur
 • CAROLINE FOLMER

  Pers
 • MARGJE GEURTS

  Communicatie
 • EVELIEN BRASCAMP

  Sociale Media
 • MARCHIEN KUIJKEN

  Publieke Relaties
 • MARCIN KAMINSKI

  Designer
 • Maciej Krysiuk

  Website development
  www.pagedresser.com
 • JORINDE OLLING

  Decoratie
 • MARCO MICELI

  Video documentatie
  www.marcomiceli.nl
 • KENAN ZONNEMA

  Fotografie
  www.kenanzonnema.com
 • SIMONE VD HOOVEN

  Fotografie
 • EVA HULSCHER

  Interviewer
 • FEMKE BEERS

  Interviewer