1214 Sep 2014
Mercatorplein Amsterdam

programma

« terug naar programma

zaterdag 22:00 - 23:00
Breton


Londen, Verenigd Koninkrijk

Toen Breton voor het eerst uit hun zuid-Londense ‘all-purpose’ basis kwam – genaamd BretonLabs – waren ze door hun extreem creatieve, multidisciplinaire benadering lastig in een vakje te stoppen. Een band die ook films maakte? Filmmakers en visuele artiesten met een complete soundtrack? Een ‘collectief’? Maar vergeet dat vakje maar.

Breton, geleid door zanger en voornaamste songwriter Roman Rappak en vergezeld door Adam Ainger, Ian Patterson, Ryan McClarnon en Daniel McIlvenny, is eenvoudigweg een band die hun hele ziel en leven in elk detail van hun werk stopt.


Sinds hun ontstaan, heeft Breton zich snel gevestigd als niet alleen musici, maar ook als een team van artiesten geïnteresseerd in alle facetten van het creatieve proces.

‘Blanket Rule’ en het album ‘Other People’s Problems’ (2012) ontvingen alom positieve kritieken. Hierdoor werd de reputatie van de band als een van de baanbrekende bands van het jaar versterkt.

Breton heeft een eigen serie van korte films geproduceerd, een selectie van video- en geluidsontwerpwerk voor artiesten als The Temper Trap, Penguin Prison en Tricky, evenals remixen voor Local Natives, Alt J en Lana Del Rey. Breton zal, geheel in eigen stijl, live spelen, begeleid door hun eigen origineel live gemixte films.

De band verkent voortdurend de grenzen van wat het betekent om een band te zijn in 2014. Bretons tweede album, 'War Time Stories' (2014), is het volgende hoofdstuk van een groep die niet bang is om zijn nek uit te steken en net iets anders over zaken na te denken.